Doğurganlık Tedavisinde Nasıl Beslenmeliyim?

Bir sorunuz mu var?

Uzmanlarımız aklınızdaki soruları yanıtlamaktan mutluluk duyar.

Doğurganlığınızı en üst düzeye çıkarmak için en iyi diyet, sağlıklı bir vücudu ve dolayısıyla sağlıklı bir üreme sistemini destekleyen diyettir.

Çok fazla işlenmiş, yüksek yağlı yiyecek ve çok az fiziksel aktivite, obezite, kalp hastalığı ve diyabet oranlarımızı artırıyor. Ayrıca, bu sağlık sorunları bizi daha genç yaşta hasta ediyor. İyi haber şu ki, araştırmalar bize diyetle kaynaklı sağlık sorunlarının önlenebilir olduğunu söylüyor. Tek yapmamız gereken dengeli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak.

Dengeli Beslenmek İçin Ne Yapmalıyım?

Öğün atlamak, işlevsel bir metabolizmanın doğal dengesini bozar. Yetersiz beslenme vücuda besin kaynağının kıt olduğuna dair bir mesaj gönderebilir. Yetersiz besleniyorsanız, vücudunuz bunu ‘hamile kalmak için uygun zaman değil’ olarak algılayacaktır. Aynı zamanda, çok fazla sağlıksız yemek yemek, vücudunuzun hamile kalması için ihtiyaç duyduğu hormonal dengeyi etkileyebilir.Sağlıklı beslenme, en çok sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durmak anlamına gelmez. Kilit nokta dengedir.

Mediterranean diet. Healthy balanced food

Sağlıklı beslenmeyi ’80/20′ kuralına göre düşünmekte fayda var. Zamanın %80’inde sağlıklı bir diyetiniz varsa, %20’sinde ne yediğiniz o kadar önemli değildir. Ara sıra yenen zengin bir tatlı yüzünden kimsenin sağlığı bozulmaz. Ancak öğün atlıyor, düzenli olarak hazır yemek alıyor ve nadiren egzersiz yapıyorsanız, bir yaşam tarzı değişikliği yapmanız şarttır. 

Doğurganlık Tedavisi Sırasında Sağlıklı Beslenmek İçin İpuçları:

  • Meyve ve Sebzeler: Vitaminler, mineraller ve lif sağlamanın yanı sıra, daha fazla sebze ve meyve yemek, aç hissetmemenize ve daha yüksek kalorili yiyeceklerin yerini almasına yardımcı olur.
  • Sağlıklı Proteinler: Yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurta, fasulye, soya gıdaları, kabuklu yemişler, tohumlar ve süt ürünleri, vücudunuz için gerekli vitamin ve mineralleri sağlar. Daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Kadınlar günde 50 gram sağlıklı proteine ihtiyaç duyarken, erkekler 63 gram proteine ihtiyaç duyar.
  • Ev Yemekleri: Kızarmış veya hazır yiyecekleri daha az sıklıkta yiyerek ve sınırlayarak yağ alımınızı azaltın. Araştırmalar, işlenmiş gıdalarda bulunan sağlıksız trans-yağların alımını daha yüksek infertilite oranlarına bağlıyor. Ev yemekleri tercih edin. 
  • Kepekli tahıllar: Tam tahıllı ekmek, lif içeren tahıllar, kahverengi pirinç ve diğer işlenmemiş tahılları seçin.
  • Düzenli öğünler: Gündüz öğün atlamak genellikle geceleri aşırı yemeye yol açar. Düzenli öğünler yemeye özen gösterin.
  • Sağlıklı Tabak Metodu: Tabağınızın yaklaşık %25’ini proteinle, %25’ini işlenmemiş tahıllarla ve yaklaşık %50’sini sebze ve meyvelerle kaplayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Randevu Al !
Kalem Bebek